Данська компанія сподівається отримати великі прибутки від продажу нового протидіабетичного препарату

Експериментальний протидіабетичний лікарський препарат під назвою “Liraglutide”,який розроблений датським концерном “Novo Nordisk”,має величезну комерційну перспективу. Однак,як визнають датські експерти,до впровадження даного препарату на ринок йому належить пройти ще довгий шлях.

У даний час тривають необхідні випробування даного медикамента –аналога людського гормону GLP1,який виробляється в кишечнику під час прийому їжі і стимулює вироблення інсуліну в підшлунковій залозі.

“Novo Nordisk”,розробляє Liraglutide як альтернативу інсуліну. Потреба в таких ліках дуже висока,тому що хворі,які почали приймати інсулін,звичайно,вже не зможуть від нього відмовитися і в більшості випадків дозу препарату потрібно поступово підвищувати.

Препарат Liraglutide призначений,здебільшого,для лікування хворих середнього та похилого віку. Так як дана вікова когорта є максимально численною серед діабетиків,аналітики вважають,що обсяг продаж нового данського препарату може скласти до 30 млрд. крон ($6 млрд.).

Датський концерн,який став світовим лідером в галузі лікування цукрового діабету,стабільно покращує свої фінансові характеристики. Значна частка обороту концерну –73% –традиційно припадає на групу препаратів для лікування діабету.

Напишіть відгук