Вчені експериментально довели можливість лікування хвороби Паркінсона пересадкою клітин

vcheni-eksperymentalno-dovely-mozhlyvist-likuvannya-hvoroby-parkinsona-peresadkoyu-klitynВчені зробили важливий крок на  для лікування хвороби Паркінсона,інших важких недуг,які пов’язані з дегенерацією клітин. Відповідно до оприлюдненого дослідження,міжнародна група дослідників зуміла обгрунтувати можливість лікування хвороби Паркінсона шляхом пересадки клітин,які отримані з клонованих ембріонів.

“Вперше ученим вдалося виростити працюючі клітини мозку із стовбурових і пересадити їх в уражені мозкові ділянки”,–свідчить видання “Nature Medicine”. Досліди проводилися на мишах,втім,за заявою авторів експерименту, дане досягненнядоводить можливість застосування даної технології до людини.

“Вражаючим досягненням”назвав дослідження офіційний представник британського Товариства хвороби Паркінсона. В Об’єднаному Королівстві налічується 120 тис. уражених даною важкою недугою. Через брак людських яйцеклітин для клонування ембріонів вчені вирішили застосовувати яйцеклітини корів і кроликів.

Подібна технологія отримання клітин для зцілення викликала гнівний протест католицької церкви у Великобританії. Голова католиків Англії і Уельсу кардинал Кормак Мерфі-О “Конор назвав її”технологією Франкенштейна “. Ці і інші такі ж численні висловлювання в королівстві,в тому числі видатних діячів лейбористів ,парламентаріїв,призвели до нової конфліктної ситуації у правлячій Лейбористській партії напередодні розгляду законопроекту про ембріональні дослідження.

Напишіть відгук