Аспірин захищає від раку грудей

Аспірин

Аспірин

Аспірин та інші нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП) скорочують небезпеку розвитку раку грудей на 20%. Такі висновки зробили вчені з лондонської лікарні Guy’s Hospital,які проаналізували дані 21 дослідження за участю 37 тисяч жінок,повідомляє International Journal of Clinical Practice.

“Ми прийшли до висновку,що НПЗП здатні захищати від розвитку раку грудей і служити корисним доповненням до традиційного лікування жінок,у яких захворювання вже виникли”,–повідомив голова дослідження професор Ян Фентіман.

Тим більше,рекомендувати аспірин як засіб для профілактики раку грудей поки передчасно,попередили учені. За їхніми словами,потрібні додаткові дослідження,які визначать оптимальний препарат для даної мети,його дозування і тривалість прийому. Крім того,у кожному конкретному випадку потрібно брати до уваги негативну дію протизапальних препаратів на шлунок,приймати врішення тільки після оцінки користі та ризику їх довготривалого застосування.

Аспірин традиційно застосовують як жарознижуючий і знеболюючий засіб при різних захворюваннях і для профілактики серцево-судинних ускладнень. Крім того,прийом аспірину може скорочувати небезпеку раку товстої кишки,що показали більш ранні дослідження.

Напишіть відгук