Прес-реліз Міністерства охорони здоров’я Республіки Казахстан

Казахи молодці. Стисло,якісно вмістили необхідну інформацію,і розповсюдили у всі казахські організації,не лише у себе в країні,але й усі міжнародні казахські представництва:

У зв’язку з появою в Казахстані випадків захворювання небезпечним грипом Міністерство охорони здоров’я Республіки Казахстан (РК) нагадує громадянам про заходи особистої і громадської профілактики грипу. Кожна людина зобов’язаний знати,що маски повинні використовуватися лише одноразово,а їх зміна повинна проводитися при її зволоженні кожні 3 години. Не можна залишати маску висячою на шиї. Після контакту з використаної маскою (дотик,викидання) руки повинні бути вимиті з милом.

Важливо пам’ятати і про гігієну рук. При миття рук необхідно використовувати просте,протимікробні мило або спеціальні засоби на основі спирту (гелі,ополоскувачі,пінки),що містять пом’якшуючі засоби і не потребують використання води,одноразові паперові серветки.

Важливо пам’ятати,що для роботи з посудом і приладами,які використовувалися пацієнтами з підтвердженим діагнозом або з підозрою на пандемічного грип,рекомендуються стандартні заходи безпеки:мити багаторазовий посуд і прилади після попередньої дезінфекції,використовувати рукавички при контакті з підноси,посудом і столовими приладами пацієнтів .

Будьте уважні до свого здоров’я,здоров’я своїх рідних і близьких –при появі ознак грипу А (Н1N1) –негайно звертайтеся до лікарів.

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я РК

Напишіть відгук