Новий метод діагностики ревматоїдного артриту

novyy-metod-diahnostyky-revmatoyidnoho-artrytuРош-Діагностика запустила в дію новий цілком автоматизований імунологічний метод аналізу аутоантитіл проти Цитрулін-пептидів (Anti-CCP). Згідно з Європейською Сертифікацією даний метод призначається для застосування на електрохемілюмінісцентних аналізаторах лінії Elecsys,Сobas тобто визначення Anti-CCP антитіл буде застосовуватися в діагностиці ревматоїдного артриту (у комбінації з результатами,які отримані в ході інших клінічних та лабораторних досліджень),повідомляє прес-служба корпорації .

Ревматоїдний артрит (РА) є одним з максимально поширених аутоімунних захворювань,на який страждає світовенаселення. Дане системне захворювання характеризується хронічним запаленням синовіальних оболонок і прогресуючим руйнуванням суглобів,що в результаті призводить до рухових порушень та деформації суглобів. Рання діагностика РА потрібна для своєчасного лікування,що може допомогти запобігти руйнуванню суглобів з подальшою інвалідизацією.

Діагностика РА грунтується на виявленні клінічних симптомів і лабораторних тестах,таких як ревматоїдні проби і С-реактивний білок. Тест 2-ого покоління Elecsys Anti-CCP відповідає всім діагностичним критеріям і перевершує показник,щодо специфічності діагностики і дозволяє спрогнозувати хід і результат захворювання.

Напишіть відгук