Охолодження в лікуванні інфарктів

Учені з Великобританії придумали новий метод лікування,щоб захистити життєво важливі людські органи (переважно,головний мозок і серце),заснований на … охолодженні.

Суть даного методу захисту така:на відповідні органи починає активно діяти холод,в результаті чого з клітин нервової системи значно повільно вивільняються всі непотрібні хімічні сполуки,які згубно впливали на організм –одним словом,сповільнюється вивільнення небезпечних речовин,отже,їхня дія по відношенню до серця і мозку значно зменшується.

Висновок:у пацієнта сильно зростають шанси уникнути інфаркту або інсульту. Британські вчені (Університет Единбурга) охрестили такий метод терапевтичної гіпотермії. Взагалі ідеально вважається знизити температуру головного мозку пацієнта буквально відразу ж на початку операції,при цьому температура інших органів повинна залишатися як і раніше,незмінною!

Засобами охолодження зараз,замість спеціальних охолоджувальних ін’єкцій та пакетів з льодом,є особливі шоломи для охолодження мозку. Крім того практикується використання спеціальних апаратів. Американські вчені не відстають від британських і також експериментують з даною методикою. Вони застосовують особливий спрей,який заснований на зрідженому перфторвуглеводні.

За публікаціями Медичного фармацевтичного порталу.

Напишіть відгук