Впродажу з’явиться тест для діагностики хвороби Альцгеймера

vprodazhu-zyavytsya-test-dlya-diahnostyky-khvoroby-altsheymeraПерший тест для ранньої діагностики хвороб Альцґеймера та Паркінсона за аналізом крові почне продаватися вже влітку. Про це повідомила на сторінках журналу Chemistry &Industry американська корпорація Power3 Medical Products,яка і розробила цей продукт.

“В даний час на ринку не представлено діагностичних тестів для жодних нейродегенеративних захворювань,але їх виявлення грунтується тільки на клінічній симптоматиці“,–повідомив представник корпорації Стів Раш.

Тест під назвою NuroPro заснований на визначенні рівня 59 білків-біомаркерів у зразку крові. З його допомогою можна діагностувати такі захворювання як хвороба Паркінсона,хвороба Альцґеймера і бічний аміотрофічний склероз (хвороба Лу Ґеріґа). Тест має високу чутливість і специфічність –90 +%,стверджує Раш.

За словами виробників,новий тест дозволяє діагностувати хворобу Альцґеймера на ранній стадії –приблизно за 6 років до виникнення симптомів. Таким чином,лікарі зможуть раніше виявляти пацієнтів з групи ризику і призначати лікування для того,щоб сповільнити розвиток хвороби. Крім того,метод може стати корисним для контролю за ефективністю лікування,вважають професіонали.

Планується,що влітку новий тест з’явиться у продажу в Греції,але нарешті NuroPro буде доступний і в США,повідомили представники корпорації.

Напишіть відгук