Високі технології –точний діагноз

vysoki-tekhnolohiyi-tochnyy-diahnozОстаннє десятиліття в Узбекистані спостерігається поліпшення діагностики та лікування кардитів у малюків. Багато в чому цьому сприяє оснащення медичних закладів сучасними діагностичними апаратами –ехокардіографами.

Перший ехокардіограф в республіці було встановлено в 1996 році в кардіоревматологічне відділенні клініки Ташкентського педіатричного медичного інституту. “До придбання апарату в процесі діагностики робили рентгенівський знімок та електрокардіограму. Це дозволяло визначити попередній діагноз,остаточний висновок доктор робив після прослуховування серцевих шумів. В даному випадку була велика небезпека фатальної помилки,–розповідає доктор відділення клініки Ноіля Усманова. –Застосування ехокардіографії зводить до мінімуму вірогідність неточної постановки діагнозу,що дає можливість в найкоротші терміни обрати максимально ефективну тактику лікуванн”.

Зараз ехокардіографи,крім клініки педіатричного інституту,є і у деяких обласних лікарнях. В результаті проведеної роботи з модернізації медичних установ державного сектора охорони здоров’я планується подальше поліпшення діагностики та лікування кардіоревматологічних захворювань.

Напишіть відгук