Новий тест,створений британськими медиками,дозволить більш швидко і надійно діагностувати туберкульоз

novyy-test-stvorenyy-brytanskymy-medykamy-dozvolyt-bilsh-shvydko-i-nadiyno-diahnostuvaty-tuberkulozРозроблений британськими вченими тест на виявлення туберкульозу допоможе визначити діагноз інфекції з 99% точністю впродовж кількох днів,але не тижнів.

Туберкульоз складно виявити,оскільки деякі з його ознак,охоплюючи лихоманку,втому і втрату апетиту,помилково приймають за симптоми інших хвороб. Тест ELISpot-Plus,який створений дослідниками з Університету Оксфорда і Імператорського коледжу Лондона,забезпечує визначення діагнозу впродовж 48 годин. До тепер людям доводилося зазнавати агресивних процедур в лікарні впродовж 3 днів і чекати результатів кілька тижнів.

ELISpot-Plus перевіряє ознаки специфічної відповіді організму,при якій імунна система реагує на вірус туберкульозу. Тест шукає вид білка,відомого як інтерферон-Y –він прихований Т-клітинами в імунній системі,коли вони стикаються з антигенами,що викликає більшість випадків хворіб дихальної системи,пояснюють лікарі. Новий тест корисний у визначенні інфекції,але результат не взмозі точно показати,чи має пацієнт приховану чи активну форму туберкульозу.

Напишіть відгук