Раннє виявлення раку яєчників

Дослідники із США склали огляд,який присвячений методам виявлення раку яєчників. В огляді наводяться дані ефективності виявлення раку яєчників традиційними методами та сучасними методами виявлення певних маркерів в крові.

Рак яєчника в США –провідна причина смертності серед злоякісних гінекологічних утворень. Більше 80% пацієнток знаходяться вже в останній стадії захворювання з показником 5-річного виживання від 15 до 45%. Для порівняння,показник виживання при 1 стадії хвороби,коли рак обмежений локально яєчником,становить практично 95%. З огляду на таку значущу різницю у рівні виживання при ранній і пізній стадії процесу,дослідження,які дозволять виявити рак яєчника на ранній стадії,дозволять зменшити показник смертності від даного захворювання.

На жаль,дані сучасних методів виявлення раку яєчників на ранній стадії,недосконалі. Проте,недавнє відкриття декількох біомаркерів,дозволяють сподіватися на придбання більш досконалого способу виявлення онкологічних захворювань в гінекології,охоплюючи рак яєчників.

За публікаціями видання Department of Obstetrics and Gynecology,University of California,Los Angeles,Medical Center,Los Angeles,CA. За цим Am J Obstet Gynecol.

Напишіть відгук