Фахівці стурбовані неефективністю препаратів для лікування високого рівня холестерину

fahivtsi-sturbovani-neefektyvnistyu-preparativ-dlya-likuvannya-vysokoho-rivnya-holesterynuБагато лікарів були змушені повернутися до старих перевірених способів лікування високого рівня вмісту холестерину в крові після того,як виникли остаточні результати дослідження препарату Віторіно.

Мільйони американців весь час приймали препарати Зетіа,Віторіно та інші близькі до них за складом лікарські засоби для боротьби з високим рівнем холестерину. Але проведене спостереження показало,що Віторіно нездатний лікувати серцеві захворювання,які пов’язані з рівнем холестерину,незалежно від того,що він розроблявся саме для цього.

Дослідження,що довело неефективність Віторіно було проведено ще 2 роки тому,але його результати були оголошені лише в березні 2008 року на конференції в Американському коледжі кардіології в Чикаго і опубліковані в Інтернеті одним з англійських медичних журналів. З цього приводу американськими слідчими органами тепер проводиться розслідування. Адже,у випадку,якщо б дані про ефективність препарату (а конкретніше про його повну непотрібність) були б відомі раніше,то вдалося б уникнути безлічі витрат пов’язаних із закупівлею Віторіно.

Один з англійських журналів  надрукував звіт,який показує,що використання препаратів Віторіно і Зетіа в Сполучених Штатах зросла,завдяки $200 мільйонів,які витрачені на рекламу. У Канаді,де реклама лікарських засобів безпосередньо споживачам заборонена,продаж  була в 4 рази нижчою.

Напишіть відгук