Фармкомпанії запускають у Європі власний телеканал.

Найкращі Великі фармацевтичні корпорації Johnson &Johnson,Novartis,Pfizer і Procter &Gamble готуються запустити в Європі власний телеканал. За даними британської газети Guardian,канал створюється в рамках лобістської кампанії,кінцевою метою якої є скасування низки обмежень на рекламу лікарських засобів в ЄС.

За словами організаторів,головним завданням нового телевізійного проекту є підвищення рівня поінформованості пацієнтів про нові методи лікування і останні досягнення фарміндустрії. Як планується,програма передач каналу під робочою назвою “Європейський інформаційний канал для пацієнтів”буде включати випуски новин та консультації професіоналів у прямому ефірі. 10-хвилинний пілотний ролик однієї з передач каналу вже отримав принципове схвалення Європейського форуму пацієнтів,однією з двох організацій,які представляють інтереси споживачів в органах влади ЄС.

Як пише Guardian,зараз представники фарміндустрії проводять активні консультації з Єврокомісією з питання про можливе внесення змін до законодавства про рекламу. Як орієнтир європейцям пропонуються значно більш ліберальні щодо фармвиробників законодавства США і Нової Зеландії.

Міжнародне товариство лікарських бюлетенів –мережа незалежних експертних груп,які займаються порівняльним моніторингом лікарських засобів,–вже виступила з різкою критикою спроб скасування обмежень на рекламу медикаментів. Як наголошується в заяві організації,фармкомпанії,по-перше зацікавлені в збільшенні обсягів продаж,не можуть вважатися надійними і такими,що заслуговують довіру,джерелом інформації для кінцевих споживачів.

Напишіть відгук