Зараз у США випробовуються 750 нових антиракових препаратів

Асоціація Розробників і Виробників Фармацевтичної Продукції Америки (Pharmaceutical Research and Manufacturers of America) повідомила,що нині в США випробовуються 750 нових препаратів,які призначені для лікування онкологічних захворювань.

В цілому,113 нових препаратів призначені для лікування раку легенів (максимально смертоносна форма раку в США),90 –раку грудей,88 –раку простати,65 –колоректального раку та ін. Асоціація повідомила,що деякі препарати використовують принципово нові механізми впливу на організм:так,один з них здатний знищувати специфічні ракові клітини,але потім активізує імунну систему людини,яка своїми силами нейтралізує залишки осередку раку.

За оцінками Національного Інституту Раку (National Cancer Institute),в 2008 році в США буде діагностовано більш 1.4 млн. випадків раку і зареєстровано 560 тис. летальних випадків,які викликані даною хворобою (за рівнем смертоносних,рак в США поступається лише серцево-судинним захворюванням). Зараз у країні проживають більше 10 млн. американців,яким коли-небудь раніше ставився такий діагноз. Нині в США 66% онкологічних хворих виживають через 5 років після першої постановки подібного діагнозу,в 1970-і роки порядок виживаності був значно нижчим –він не досягав 50%.

Шанси мужчини занедужати на рак нині оцінюються як один до двох,жінок –як один до трьох. Національний інститут здоров’я (National Institutes of Health) стверджує,що тільки в 2007 році онкологічні захворювання завдали економіці США збиток у розмірі $ 219.2 млрд. У тому числі,$ 89 млрд. –прямий збиток (витрати на лікування та реабілітацію хворого),$ 18.2 млрд. –втрати,які викликані зменшенням продуктивності хворих,що вижили і $ 112 млрд. збиток,викликаний смертю хворих.

У минулому році в розробку нових медикаментів і вакцин фармацевтичними компаніями США було інвестовано рекордну суму –$ 58.8 млрд.,що на $ 3 мільярди більше,ніж у 2006 році.

В цілому,в 2007 році фармацевтичні та біотехнологічні корпорації США вклали 18% свого прибутку в наукові дослідження. Одним з результатів цього стало виникнення рекордного числа препаратів,які нині розташовані в стадії розробки або випробувань –їх більше 2.7 тис. У 2003 році таких препаратів налічувалося близько двох тисяч

За оцінками Бюджетного офісу Конгресу США,виходячи з обсягів продажів,підприємства фармацевтичної галузі країни вкладають у наукові дослідження в 5 разів більше коштів,ніж середньостатистична американська корпорація,повідомляє Washington ProFile.

Напишіть відгук