Простий аналіз крові

prostyy-analiz-kroviЗа результатами простого аналізу крові можна буде виявити рак легенів на найбільш ранніх стадіях з безпрецедентною точністю,заявляють вчені Університету штату Пенсільванія.

Застосування можливості швидкого тесту для виявлення злоякісних або м’яких ушкоджень в легенях має величезне значення не тільки для світу медицини,але і для кожного пацієнта,який пройшов несимпатичний досвід очікування заключних результатів біопсії після попереднього обстеження,говорять онкологи.

Оскільки рак легенів може приймати різні форми,діагностика даного захворювання досить проблематична. Фахівці розробили методику,завдяки якій можна розібрати генне вираження в білих клітинах крові,що дозволяє визначити наявність пухлини з 87-відсотковою ймовірністю.

Ракові утворення в органах взаємодіють з циркулюючими білими кров’яними клітинами і змінюють типи генів,які активні в даних клітинах,пояснюють медики. Таким чином за допомогою відкриття американських лікарів у найближчому майбутньому з’явиться можливість впевнено виявити небезпечну хворобу,запобігши непотрібній хірургії,біопсії і повторним аналізам.

Напишіть відгук