Нові ліки від ожиріння

Новий засіб для зменшення ваги перевершує по ефективності всі інноваційні аналоги. Діючи на центри мозку,які відповідальні за апетит,він викликає емоції насичення майже відразу ж після початку прийому їжі,повідомляє Daily Mail.

Препарат тезофензін,спочатку розроблений датською фармацевтичною корпорацією NeuroSearch як ліки для лікування паркінсонізму і хвороби Альцгеймера,діє шляхом пригнічення зворотнього нейронального захоплення серотоніну,дофаміну і норадреналіну в структурах мозку,які регулюють почуття голоду і насичення.

Дослідження,що проводились під керівництвом професора Університету Копенгагена,президента Міжнародної асоціації з вивчення ожиріння Арне Аструп,показало,що після шести місяців прийому препарату в дозі 0,5 мг 1 раз на добу зниження маси тіла склало в середньому 9.18%. Це приблизно в два рази більше,ніж при використанні наявних зараз препаратів. Збільшення дози призводило до посилення побічних ефектів,але скорочення –до зменшення ефективності.

За словами професора Аструп,поєднання тезофензіна з дієтою та фізичними вправами може підвищити втрату ваги до 20% за півроку.

Побічні ефекти тезофензіна виявилися в цілому помірними та швидкоминучими,включали нудоту,запор,понос,безсоння,зміни настрою і,що викликає максимальне хвилювання,почастішання пульсу.

Наступна стадія клінічних випробувань покаже,чи переважить користь від прийому препарату потенційну небезпеку,що пов’язана з його застосуванням. Якщо дослідження завершаться вдало,тезофензін може надійти в продаж незабаром.

Напишіть відгук