Що врятує від розладу шлунку

shcho-vryatuye-vid-rozladu-shlunkuПроблем з травленням,які часто з’являються при подорожах в інші країни,можна буде уникнути за допомогою натільного пластиру,який просякнутий особливим розчином.

Розлад шлунка –дрібний супутник поїздок у різні куточки світу. Симптоми його багатьом непогано знайомі – різкий біль у животі,блювота,пронос. Все це може на кілька днів вивести з ладу будь-якого мандрівника.

Тепер американські вчені заявляють,що ця прикра проблема може бути вирішеною за допомогою спеціального розчину,що містить токсини,які виробляються кишковими бактеріями.

Цим розчином просочується пластир,який і наклеюється на шкіру. Коли речовина потрапляє в організм людини,вона допомагає імунній системі швидше впоратися з нездужанням.

Результати дослідження,що проводилися в США на добровольцях,показують,що ефективність такого пластиру в боротьбі з діареєю становить 75%.

Ті піддослідні,яким диво-наклейка все ж таки не допомогла,позбулися від напасті набагато швидше,ніж звичайно.

Усього в дослідженні було задіяно 178 чоловічок. Половині випробовуваних дали просякнуті рятівною речовиною пластирі,іншим –плацебо. Потім учасники експерименту відправилися в подорож по Мексиці й Гватемалі.

У підсумку тих,кому дісталося несправжній засіб,діарея заставала зненацька в 4 рази частіше.

Членам другої групи подорож по Латинській Америці далася набагато простіше. Навіть мандрівникам,чий шлунок виявився не надзвичайно міцним,довелося помучитися всього півдня. У той же час,в середньому розлад тривав 2 дні.

На думку англійських медиків,взагалі ця новинка й не гарантує повного захисту від діареї,хоча користь від неї є. Адже нікому не хочеться втрачати дні своєї дорогої відпустки або відрядження через пронос.

Напишіть відгук