Honda випустить пристрій,який допоможе людям похилого віку

Експериментальна модель

Експериментальна модель

Найближчим часом японська Honda Motor представить експериментальну модель пристрою допомоги при ходьбі,який покликаний допомогти літнім і далеко не зовсім здоровим людям з ослабленою функцією ніжних м’язів.

Засіб буде офіційно представлено на Міжнародній виставці-ярмарку товарів для людей похилого віку та інвалідів Barrier Free Equipments &Rehabilitation for the Elderly &Disabled (Barrier Free 2008),яка пройде в Осаці 25-27 квітня.

Розробку подібного пристрою Honda розпочала ще у 1999 році. Основна декларована мішень –надати більшому числу людей можливість рухатися. Зараз розробка вже ввійшла в стадію реалізації.

При створенні цього апарата була використана та ж сучасна технологія контролю координації,що і при проектуванні відомого робота Honda ASIMO. Апарат отримує інформацію від датчиків кута в тазостегнових суглобах,після чого моторчики наказують контрольному процесору забезпечувати необхідну допомогу м’язам.

У приладі встановлено безщіточні плоскі моторчики,завдяки чому пристрій вийшов досить-таки компактним. Вага апарата –всього 2.8 кг,але він встановлюється на регульованій довжині пояса,завдяки чому може використовуватися для людей різної комплекції.

Батареями є –літій-іонний акумулятор 22.2V-1Ah,якого вистачає приблизно на 2 години ходьби зі швидкістю близько 4.5 км на годину.

Напишіть відгук